tiistai 15. toukokuuta 2012

Uintiretki


Isä teki jokakesäisen kalastusmatkan kavereidensa kanssa Lappiin. Eräänä kesänä pääsin isän kyydissä Kuusamoon,  jossa Marja-serkkuni asui. Saisin olla siellä ainakin kuukauden ja tulisin sitten postiautolla takaisin kotiin.  
    Kuusamon Kitkantie oli pitkä ja Marja asui sen toisessa päässä.  Joka päivä kävelimme sen päästä päähän monta kertaa tai sitten pyöräilimme läheiseen Kuusamojärveen uimaan.

Eräänä iltana olimme lähdössä uinnin jälkeen takaisin kotiin kun poikajoukko ilmestyi pukukopin takaa. Siinä olivat ainakin Määtän Antti ja Haapalan Harri. Muita en tuntenut. Olin vähän ihastunut Anttiin ja Marja Haapalan Harriin. Olimme jo pyörän selässä kun Antti veti ritsistä ja yritti kaataa pyörää.
   - Minäpä näin sinut alasti, sanoi Antti virnuillen.
Hänellä oli jotenkin inhottava ilme kasvoillaan, minua alkoi pelottaa.
   - No et nähäny! huusin.
   - Joo näin Marjankin, ilkeili Antti.
   - Ja et varmalla nähäny, huusi Marja ja hyökkäsi Antin kimppuun.
Marja sai huitaistua Anttia märällä pyyhkellä ja lähdimme kiireellä kotiin päin. Antti sai kuitenkin kiinni minusta ja alkoi kopeloida.
    - Neitillä on alkanut tissit kasvamaan, ilkkui Antti.
Minusta tuntui aivan kauhealta, pääsin karkuun ja minua hävetti hirveästi. Tuntui kuin olisin syyllinen johonkin. Pääsimme kotiin turvallisesti, mutta koko loppuloman pelkäsin ja inhosin poikia ja ihastus oli tipotiessään.

1 kommentti:

  1. :( jotenki ne onnistuu pilaan kaiken... ainakin tietyssa iassa..

    VastaaPoista